czwartek, 15 września 2016

SOS MANGO idealny dodatek do łososia i nie tylko

Sos mango idealny dodatek do łososia 
ale myślę, że sprawdzi się również jako 
sos do soczystej piersi z kurczaka.
Wypróbujcie koniecznie ! 


Składniki:
1 mango
1 łyżka octu ryżowego
1 łyżka soku z limonki
1 łyżeczka cukru trzcinowego
2 łyżeczki startego imbiru
1 łyżeczka oliwy z oliwek lub oleju kokosowego
mała szczypta soli lub 1 łyżeczka sosu rybnego
osobiście polecam sos rybny ! 


Miksujemy miąższ mango z octem, sokiem z limonki, cukrem, imbirem, oliwą i sosem rybnym. wlewamy do rondla możemy zrobić to przez sitko, na którym pozostaną nieprzetarte resztki sosu. Otrzymany mus gotujemy przez ok. 4 minuty na małym ogniu aż zgęstnieje, jeszcze raz miksujemy blenderem na gładki sos i gotowe, możemy podawać. 

1 komentarz:

  1. Wygląda naprawdę niesamowicie! Aż ślinka cieknie :)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za odwiedziny i komentarze :)