niedziela, 15 maja 2016

GRILLOWANE WARZYWA

GRILLOWANE WARZYWA 
mogą być samodzielnym daniem lub dodatkiem do dań z grilla.

Polecam spróbować, gwarantuje, że się uzależnicie od tego smaku.


Składniki:
Ulubione warzywa 
przyprawy ( nie bójmy się eksperymentować ! )
oliwa z oliwek
sól i świeżo zmielony pieprz 

tutaj mała ściąga ile grillować warzywa


Warzywa myjemy, kroimy, wrzucamy do pojemnika, polewamy oliwą z oliwek i doprawiamy według uznania, mieszamy, następnie odstawiamy pod przykryciem na 15-20 min. Tak przygotowane warzywa kładziemy na grilla i grillujemy przez kilka minut (patrzcie na infografikę). Gotowe, smacznego!



4 komentarze:

  1. Czy te czasy dotyczą tradycyjnego grilla czy patelni grillowej tez?

    OdpowiedzUsuń
  2. Dopatrzyłam sie na ostatnim zdjęciu ze chyba i patelni...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Olu dotyczą grilla zarówno elektrycznego jak i zwykłego myślę, że na patelni też się uda, po prostu trzeba obserwować ;)

      Usuń
  3. Grilowane warzywa bardzo lubię, a Twoja ściągawka z czasem ich przyrządzania świetna. Dzięki.AniaW magnoliarozmaryn

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za odwiedziny i komentarze :)