GRILLOWANE WARZYWA
mogą być samodzielnym daniem lub dodatkiem do dań z grilla.
Polecam spróbować, gwarantuje, że się uzależnicie od tego smaku.
Składniki:
Ulubione warzywa
przyprawy ( nie bójmy się eksperymentować ! )
oliwa z oliwek
sól i świeżo zmielony pieprz
tutaj mała ściąga ile grillować warzywa
Warzywa myjemy, kroimy, wrzucamy do pojemnika, polewamy oliwą z oliwek i doprawiamy według uznania, mieszamy, następnie odstawiamy pod przykryciem na 15-20 min. Tak przygotowane warzywa kładziemy na grilla i grillujemy przez kilka minut (patrzcie na infografikę). Gotowe, smacznego!
Czy te czasy dotyczą tradycyjnego grilla czy patelni grillowej tez?
OdpowiedzUsuńDopatrzyłam sie na ostatnim zdjęciu ze chyba i patelni...
OdpowiedzUsuńOlu dotyczą grilla zarówno elektrycznego jak i zwykłego myślę, że na patelni też się uda, po prostu trzeba obserwować ;)
UsuńGrilowane warzywa bardzo lubię, a Twoja ściągawka z czasem ich przyrządzania świetna. Dzięki.AniaW magnoliarozmaryn
OdpowiedzUsuń