Lekki i smaczny farsz do naleśników lub tortilli.
Składniki na 2 porcje
1 serek wiejski lub 1/2 fety
oliwki czarne lub zielone (pokrojone)
1/2 dojrzałego avocado
1 łyżka prażonego słonecznika
1 łyżka prażonego siemienia lnianego
garść blanszowanego, pokrojonego szpinaku
sól, pieprz, czosnek w proszku
Dojrzałe avocado kroimy w kostkę (możemy delikatnie rozgnieść widelcem). W miseczce mieszamy serek wiejski lub fetę z pozostałą częścią składników, doprawiamy do smaku. Podajemy w tortilli lub naleśniku.
Farsz jest równie dobry bez dodatku placków.
Bardzo fajny farsz, pomysł bardzo mi się podoba. Podać można raczej na zimno, prawda ?
OdpowiedzUsuńSerdeczności Moniko !
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńChcę!
OdpowiedzUsuń