Czekolada nie zadaje głupich pytań, czekolada rozumie.
Składniki:
250 ml mleka 3,2%
100 ml śmietanki 30%
200 g gorzkiej czekolady
łyżeczka miodu
ubita śmietanka 30%
kakao
Mleko ze śmietanką zagotowujemy i dodajemy pokruszoną czekoladę.
Całość dokładnie mieszamy do całkowitego roztopienia czekolady.
Całość dokładnie mieszamy do całkowitego roztopienia czekolady.
Podajemy na gorąco.
Możemy udekorować ubitą śmietanką i kakao.
Gorąca czekolada (na jesienną depresję) (:
Mega kaloryczna poprawa nastroju. Ja wolę długi spacer :-)
OdpowiedzUsuńOczywiście gorącą czekoladę też, ale raczej w zimowe wieczory. Czasem dodaję ostrą papryczkę.
Pozdrawiam
Jak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń