Cześć !
chciałabym się z wami podzielić moją małą radością.
Dzisiaj oś wejść na bloga przekroczyła dziesięć tysięcy z czego bardzo ale to bardzo mocno się cieszę !
Miło jest wiedzieć, że moja pasja do gotowania jest dzielona z innymi, to uskrzydla i dodaje energii do tworzenia nowych pyszności. Dziękuję za każdy wpis, dobre słowo ale również za sugestie i słowa krytyki.
Poznałam cudownych ludzi dzięki temu, że pojawiłam się w wirtualnej rzeczywistości.
Nowe inspiracje, wrażenia i emocje.
Cieszę się każdą chwilą spędzoną wśród was
rozwijam się nie tylko kulinarnie ale też duchowo.
To już ponad 3 miesiące :)
Ponad 10 000 wejść
518 komentarzy i 51 wpisów.
Dziękuję, że jesteście ze mną !
Udka kurczaka w ziołach
Składniki:
4 udka kurczaka
1/2 szklanka oliwy
3-4 łyżki suszonych ziół prowansalskich
świeży tymianek
gałązka rozmarynu
50 ml przecieru pomidorowego
sok z połowy cytryny
sól
Sposób przyrządzenia:
Trzy łyżki oliwy mieszkamy z przecierem pomidorowym, sokiem z cytryny i ziołami prowansalskimi. Przyprawiamy solą
Udka myjemy osuszamy nacieramy solą i polewamy oliwą. Wkładamy do naczynia żaroodpornego razem z tymiankiem i rozmarynem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Podpiekamy z obu stron przez 10 minut następnie smarujemy połową sosu i pieczemy dalej do momentu, aż będą miękkie ok 20-30 minut. W trakcie pieczenia polewamy pozostałą częścią sosu z obu stron. Możemy udka podawać z ryżem, ziemniakami a ja proponuję kaszę jako dodatek do udka w ziołach.
bon appetit !
10 000 :D to naprawdę dużo, GRATULACJE! SUPER! Pysznie do udko wygląda, dawno takiego nie jadłam... Koniecznie będę musiała zrobić.
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
Usuńnie ukrywam, udko bym zjadła!
OdpowiedzUsuńgratulacje!!
:)
Usuńdziękuję Faksiu ;)
Bardzo lubię kurczaka,często go przyrządzam,także w ziołach:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i gratuluję!
dziękuję i również pozdrawiam :)
UsuńWow, duża ilość wyświetleń. Gratuluję! Ale co się dziwić, skoro takie pyszności nam tu pokazujesz.
OdpowiedzUsuńwww.mojezycie-przedslubem.blogspot.com
dzięki Em ;)
Usuńmiło się robi wpisy a jeszcze milej się je to wszystko :))
My też się cieszymy, że się z nami dzielisz swoją pasją!
OdpowiedzUsuńCzęść wyświetleń moja! :D:D:D
;) tym bardziej mi miło :)
Usuńkuraka lubię na milion sposobów:) fajnie, że blog się rozwija:)
OdpowiedzUsuńteż się cieszę z tego powodu :)
UsuńWygląda bardzo apetycznie ! Domyślam się że było pyszne :)
OdpowiedzUsuńoj było bardzo dobre, dość pikantne tak jak lubimy :)
Usuńwięc jeżeli ktoś lubi dania tego typu na ostro to szczególnie polecam ;)
Gratulacje! Tak trzymaj Moniko.
OdpowiedzUsuńA udka pyszne, wiem bo robię podobne: odkoszczam tylko i na ostro.
Słońca, słońca i samych smacznych przepisów !
Dziękuję Aniu :) :*
Usuńoj przyda się dzisiaj trochę słońca bo pogoda za oknem przeraża i nie nastraja do wyjścia.
dziękuję, dziękuję, dziękuję ;)
ściskam ciepło :)
Gratulacje ;) liczba wejść nadal rośnie! pysznie się rozwijasz!
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję Sandra :)
Usuń