poniedziałek, 12 września 2016

#1 śniadanie - chleb żytni na zakwasie z awokado i figami

Nic dodać nic ująć, po prostu pomysł na pyszne
i niebanalne śniadanie.


Składniki:
chleb żytni na zakwasie
 u mnie z orzechami włoskimi 
humus tradycyjny (zamiast masła)
2 plasterki dojrzałego awokado
figa oraz serek brie bez dodatków
czarny pieprz jeżeli macie świeżo zmielony.


Smarujemy kromkę chleba humusem, nakładamy plasterek sera brie, awokado i plasterki wcześniej umytej figi, posypujemy awokado pieprzem do smaku i jemy, smacznego ! 

1 komentarz:

  1. Pychotka. Koniecznie muszę wypróbować. Zapraszam do siebie na bloga kulinarnego. :) https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za odwiedziny i komentarze :)