TWAROŻEK Z RZODKIEWKĄ I SZCZYPIORKIEM

Pyszny wiosenny twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem.
Idealny dodatek do pieczywa na lekkie wiosenne śniadanie.



Składniki:
250 g sera białego twarogowego chudego
5-6 rzodkiewek
szczypiorek i dymka (według uznania)
2 łyżki jogurtu greckiego (wszystko zależy od konsystencji).

Przyprawy: sól czarna, ziołowa, sól morska,
szczypta ostrej papryki, szczypta tymianku
(tutaj możecie zaszaleć z ulubionymi przyprawami !) 

Dodatki: prażony słonecznik, czarnuszka, ruccola


Z umytych rzodkiewek odkroić końcówki, następnie zetrzeć na tarce (duże oczka) możecie też pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek i cebulkę posiekać. Twaróg rozgnieść widelcem, Następnie wymieszać z jogurtem greckim i przyprawami tak, aby powstała w miarę gładka masa. Wmieszać szczypiorek i rzodkiewkę w powstałą masę twarogową. 
Smakuje niesamowicie z prażonym słonecznikiem, czarnuszką i ruccolą, polecam !  

Komentarze