Zdrowe batoniki bez pieczenia.
Nie dość, że słodkie, dobre, to jeszcze zdrowe !
Daktyle zalewamy wrzątkiem, odstawiamy.Płatki owsiane i mieszankę studencką wrzucamy do blender i mielimy. Olej roztapiamy. Dodajemy żurawinę, ziarna kakao, namoczone daktyle, olej i ponownie blendujemy.
Nie dość, że słodkie, dobre, to jeszcze zdrowe !
Składniki:
20 g płatków owsianych
100 g mieszanki studenckiej
mała garść żurawiny
6 suszonych daktyli
15 g oleju kokosowego
3 łyżeczki ziarna kakao (kupiłam w biedronce)
Daktyle zalewamy wrzątkiem, odstawiamy.Płatki owsiane i mieszankę studencką wrzucamy do blender i mielimy. Olej roztapiamy. Dodajemy żurawinę, ziarna kakao, namoczone daktyle, olej i ponownie blendujemy.
Masę przekładamy do pojemnika i wstawiamy do lodówki na noc.
Wyciągamy zastygłą masę z foremki, smarujemy roztopioną gorzką czekoladą i dzielimy na cztery, pięć części, smacznego !
Wyciągamy zastygłą masę z foremki, smarujemy roztopioną gorzką czekoladą i dzielimy na cztery, pięć części, smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz
Bardzo dziękuję za odwiedziny i komentarze :)