Pasta z czerwonej fasoli

Uwielbiam czerwoną fasolę!
Zawsze w spiżarni mam kilka puszek.
Pasta jest idealna do kanapek i nachos-ów.



Składniki:
1 puszka czerwonej fasoli
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka pomidorów z puszki 
lub passaty pomidorowej
1/2 łyżeczki kuminu
1/2 łyżeczki papryki słodkiej
1/2 łyżeczki papryki ostrej
1/4 łyżeczki papryki wędzonej
szczypta chilli
1/4 łyżeczki ziaren kolendry
szczypta czarnuszki
sól morska, czarny pieprz

Fasolę odsączyć, opłukać i przełożyć do naczynia blendera z resztą składników. Zmiksować na gładką pastę, na koniec doprawić solą i pieprzem. Możemy posypać całość czarnuszką. Smacznego !


ssssasolę odsączyć, opłukać i przełożyć do naczynia blendera wraz z pozostałymi składnikami. Zmiksować na gładką pastę, na koniec doprawiając solą i pieprzem. Gotowe!Fasolę odsączyć, opłukać i przełożyć do naczynia blendera wraz z pozostałymi składnikami. Zmiksować na gładką pastę, na koniec doprawiając solą i pieprzem
Fasolę odsączyć, opłukać i przełożyć do naczynia blendera wraz z pozostałymi składnikami. Zmiksować na gładką pastę, na koniec doprawiając solą i pieprzem. Gotowe!Fasolę odsączyć, opłukać i przełożyć do naczynia blendera wraz z pozostałymi składnikami. Zmiksować na gładką pastę, na koniec doprawiając solą i pieprzem. Gotowe!Fasolę odsączyć, opłukać i przełożyć do naczynia blendera wraz z pozostałymi składnikami. Zmiksować na gładką pastę, na koniec doprawiając solą i pieprzem. Gotowe!Fasolę odsączyć, opłukać i przełożyć do naczynia blendera wraz z pozostałymi składnikami. Zmiksować na gładką pastę, na koniec doprawiając solą i pieprzem. Gotowe!Fasolę odsączyć, opłukać i przełożyć do naczynia blendera wraz z pozostałymi składnikami. Zmiksować na gładką pastę, na koniec doprawiając solą i pieprzem. Gotowe!Fasolę odsączyć, opłukać i przełożyć do naczynia blendera wraz z pozostałymi składnikami. Zmiksować na gładką pastę, na koniec doprawiając solą i pieprzem. G
Fasolę odsączyć, opłukać i przełożyć do naczynia blendera wraz z pozostałymi składnikami. Zmiksować na gładką pastę, nFasolę odsączyć, opłukać i przełożyć do naczynia blendera wraz z pozostałymi składnikami. Zmiksować na gładką pastę, na koniec doprawiając solą i pieprzem. Gotowe!

Komentarze

  1. Przez lata nie jadłam fasoli ze względu na złe samopoczucie po niej. Dopiero od niedawna zaczęłam z takową eksperymentować. Będę mieć na uwadze Twój przepis:)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny i komentarze :)