niedziela, 31 stycznia 2016

Makaron z owocami morza

Makaron z owocami morza to łatwe, szybkie danie.


Składniki:
100 g makaronu tagliatelle
250 g mieszanki owoców morza
1 pęczek pietruszki
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
1 łyżka masła
1/4 łyżeczki płatków chili
szczypta pieprzu 
szczypta soli morskiej


Makaron ugotować al dente.
Pietruszkę drobno posiekać. Czosnek pokroić w plasterki lub przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek i paprykę. Smażyć 2-3 minuty, aż czosnek zrobi się złoty. Dodać owoce morza (rozmrożone), wymieszać wszystko, dusić około 2 minut dodając masło i przyprawy do smaku. 

W tym czasie odcedzić makaron. 

Wymieszać makaron, zawartość patelni i pietruszkę. 
Podawać od razu.



2 komentarze:

Bardzo dziękuję za odwiedziny i komentarze :)