piątek, 6 listopada 2015

Farsz do naleników z avocado

Lekki i smaczny farsz do naleśników lub tortilli.


Składniki na 2 porcje
1 serek wiejski lub 1/2 fety
oliwki czarne lub zielone (pokrojone)
1/2 dojrzałego avocado
1 łyżka prażonego słonecznika 
1 łyżka prażonego siemienia lnianego
garść blanszowanego, pokrojonego szpinaku
sól, pieprz, czosnek w proszku

Dojrzałe avocado kroimy w kostkę (możemy delikatnie rozgnieść widelcem). W miseczce mieszamy serek wiejski lub fetę z pozostałą częścią składników, doprawiamy do smaku. Podajemy w tortilli lub naleśniku.


Farsz jest równie dobry bez dodatku placków. 


3 komentarze:

  1. Bardzo fajny farsz, pomysł bardzo mi się podoba. Podać można raczej na zimno, prawda ?
    Serdeczności Moniko !

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za odwiedziny i komentarze :)