poniedziałek, 10 sierpnia 2015

Pasta jajeczna z awokado i kiełkami

Pyszne i zdrowe śniadanie ? O tak !

jajko&awokado 


Składniki:
2 ugotowane jajka
1/2 ząbka czosnku
1 dojrzałe awokado
1/2 łyżeczki soku z cytryny
1 łyżeczka oliwy z oliwek
2-3 łyżki kiełków luceryny (mogą być inne) + do dekoracji
2 łyżeczki majonezu
sól i pieprz
dodatki: łosoś wędzony, świeża papryka, suszone chili


Ugotowane jajka obrać ze skorupek, posiekać w kosteczkę (wielkość według uznania), włożyć do miseczki. Umyte awokado obrać, pokroić w kosteczkę (wcześniej usuwając pestkę) skropić sokiem z cytryny i wymieszać razem ze startym czosnkiem. Przełożyć do jajek, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Dodać oliwę, majonez oraz kiełki luceryny. Wymieszać - możemy pastę lekko rozgnieść widelcem. Podajemy z ulubionemy pieczywem oraz dodatkami. 


Co o tym myślicie ? 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny i komentarze :)