Uwielbiam pesto i eksperymentuje z nim ile się da.
Liście rzodkiewki dokładnie płuczemy i osuszamy. Miksujemy liście, uprażony słonecznik czosnek ser i oliwę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Makaron gotujemy al dente. Podajemy ciepły makaron z pesto (makaron łączymy z pesto w rondelku, posypujemy prażonym słonecznikiem) i gotowe, smacznego !
Dzisiaj polecam Wam makaron z pesto z liści rzodkiewki.
wypróbujcie koniecznie !
Składniki:
200 g makaronu
Pęczek liści rzodkiewki
2 łyżki uprażonych nasion słonecznika
3 łyżki sera parmezan
1 ząbek czosnku
4-5 łyżek oliwy z oliwek
Sól, pieprz
Super:)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńBardzo lubię, moje smaki :)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę ja również bardzo lubię, wręcz uwielbiam pesto ! :)
UsuńDosłownie ze 3-4 dni temu w ogóle dowiedziałam się, że liście rzodkiewki można wykorzystać w kuchni - co mnie zdziwiło, bo myślałam, że naprawdę są niejadalne! A tu proszę, nawet do pesto :) Pełen podziw!
OdpowiedzUsuńSą jadalne dzięki czemu nie wyrzucamy jedzenia ;) do tego mają bardzo ciekawy charakterystyczny smak ! Jak najbardziej polecam wypróbować ;)
UsuńWspaniałe danie, zjadłabym ze smakiem :-)
OdpowiedzUsuńFajnie to wymyśliłaś ! Po co wyrzucać liście jak może być z nich takie super pesto?
OdpowiedzUsuńZabieram pomysł:-)