piątek, 16 września 2016

Makaron z pesto z liści rzodkiewki

Uwielbiam pesto i eksperymentuje z nim ile się da.
Dzisiaj polecam Wam makaron z pesto z liści rzodkiewki.
wypróbujcie koniecznie ! 


Składniki:
200 g makaronu 
Pęczek liści rzodkiewki
2 łyżki uprażonych nasion słonecznika 
3 łyżki sera parmezan 
1 ząbek czosnku
4-5 łyżek oliwy z oliwek
Sól, pieprz


Liście rzodkiewki dokładnie płuczemy i osuszamy. Miksujemy liście, uprażony słonecznik czosnek ser i oliwę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Makaron gotujemy al dente. Podajemy ciepły makaron z pesto (makaron łączymy z pesto w rondelku, posypujemy prażonym słonecznikiem) i gotowe, smacznego ! 

8 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę ja również bardzo lubię, wręcz uwielbiam pesto ! :)

      Usuń
  2. Dosłownie ze 3-4 dni temu w ogóle dowiedziałam się, że liście rzodkiewki można wykorzystać w kuchni - co mnie zdziwiło, bo myślałam, że naprawdę są niejadalne! A tu proszę, nawet do pesto :) Pełen podziw!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Są jadalne dzięki czemu nie wyrzucamy jedzenia ;) do tego mają bardzo ciekawy charakterystyczny smak ! Jak najbardziej polecam wypróbować ;)

      Usuń
  3. Wspaniałe danie, zjadłabym ze smakiem :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajnie to wymyśliłaś ! Po co wyrzucać liście jak może być z nich takie super pesto?
    Zabieram pomysł:-)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za odwiedziny i komentarze :)