Moje ulubione !
Dalszy komentarz jest zbędny, to trzeba spróbować.
Na patelni topimy masło, wrzucamy czosnek i chili, smażymy przez około 30 sekund. Dodajemy krewetki, smażymy 1-2 minuty z każdej strony. Wlewamy wino, Zwiększamy płomień pod patelnią i odparowujemy je. Nie robimy tego całkowicie pozostawiając na patelni niewielką ilość sosu, który nam powstał czyli maślano-winnego. Wyłączamy płomień pod patelnią, krewetki doprawiamy solą, dodajemy natkę, mieszamy. Tak przygotowanie krewetki podajemy z dodatkiem świeżej (może być jeszcze ciepła) bagietki.
Dalszy komentarz jest zbędny, to trzeba spróbować.
Składniki:
250 g oczyszczonych krewetek
2 łyżki masła
2-3 ząbki czosnku, drobno posiekanego
kawałek papryczki chilli, pozbawionej pestek i drobno posiekanej
1/4 lampki białego wytrawnego wina (najlepiej lekkiego)
sól morska do smaku
3 łyżki natki pietruszki, drobno posiekanej
Dla mnie bomba!
OdpowiedzUsuń