Makaron z owocami morza to łatwe, szybkie danie.
Makaron ugotować al dente.
Składniki:
100 g makaronu tagliatelle
250 g mieszanki owoców morza
1 pęczek pietruszki
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
1 łyżka masła
1/4 łyżeczki płatków chili
szczypta pieprzu
szczypta soli morskiej
Makaron ugotować al dente.
Pietruszkę drobno posiekać. Czosnek pokroić w plasterki lub przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek i paprykę. Smażyć 2-3 minuty, aż czosnek zrobi się złoty. Dodać owoce morza (rozmrożone), wymieszać wszystko, dusić około 2 minut dodając masło i przyprawy do smaku.
W tym czasie odcedzić makaron.
Wymieszać makaron, zawartość patelni i pietruszkę.
Podawać od razu.
Jak znalazł dla mnie:)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę. To też są moje ulubione smaki ;)
Usuń