Breakfast or lunch?
Składniki:
jogurt grecki (duże opakowanie)
2-3 łyżeczki miodu
1/3 filiżanki czarnej kawy (niesłodzonej, świeżo zmielonej, ciepłej)
borówki (ilość dowolna)
granola domowej roboty (przepis poniżej)
Mieszamy jogurt grecki z miodem. Układamy warstwowo (naprzemiennie) granolę, jogurt (po dwie warstwy) dodajemy borówki.
Granola: 1/3 filiżanki kawy 2 łyżki miodu spora garść płatków owsianych górskich, garść mieszanki orzechów, wiórek kokosowych i wszelkiego rodzaju inne dodatki.
Przygotowanie: na patelni łączymy wszystkie składniki naszej granoli.
W szklance mieszamy kawę z miodem, przelewamy na patelnię i prażymy całość na małym ogniu ok. 2-4 minuty. Gotowe płatki dosypujemy do pucharka. Możemy użyć mniej miodu i pamiętajcie nie żałujcie sobie granoli, ja robię jej bardzo dużo. W razie potrzeby możemy użyć większej ilości kawy.
świetny deser, pyszny i lekki :)
OdpowiedzUsuńPoproszę:)
OdpowiedzUsuń