Weekend minął jak jeden dzień.
Wiem, wiem dzisiaj jest wtorek
ale ja miałam długi weekend.
Piękny i bardzo smaczny.
PRZYGOTOWANIE: Garnek z makaronem ustawić na małym ogniu, dodać brokuły, Gorgonzolę, śmietankę, posiekaną szałwię. Wymieszać i podgrzewać przez około 2 minuty, aż ser się roztopi i powstanie gęsty sos. Dodaćnczarnego pieprzu i sól do smaku. Skropić sokiem z cytryny i wymieszać. Podawać na gorąco, udekorowane listkami szałwii.
Wiem, wiem dzisiaj jest wtorek
ale ja miałam długi weekend.
Piękny i bardzo smaczny.
Dla Was z tego weekendu mam przepis na makaron z brokułem i szałwią, częstujcie się.
Składniki:
3 garście makaronu ugotowanego al dente (10 min)
brokuł ugotowany al dente (8-10 min)
90 g sera Gorgonzola
100 g śmietanki kremowej UHT 30%
100 g śmietanki kremowej UHT 30%
2 łyżki drobno posiekanej szałwii i kilka listków do dekoracji
1 łyżka soku z cytryny
sól i świeżo zmielony czarny lub kolorowy pieprz
PRZYGOTOWANIE: Garnek z makaronem ustawić na małym ogniu, dodać brokuły, Gorgonzolę, śmietankę, posiekaną szałwię. Wymieszać i podgrzewać przez około 2 minuty, aż ser się roztopi i powstanie gęsty sos. Dodaćnczarnego pieprzu i sól do smaku. Skropić sokiem z cytryny i wymieszać. Podawać na gorąco, udekorowane listkami szałwii.
SMACZNEGO !
lekki, a jednocześnie pyszny pomysł na makaron :)
OdpowiedzUsuń:) tak właśnie jest, dziękuję za ciepłe słowa.
UsuńPozdrawiam