Udka kurczaka w ziołach i.. ponad dziesięć tysięcy wejść!! :)

Cześć ! 
chciałabym się z wami podzielić moją małą radością.
Dzisiaj oś wejść na bloga przekroczyła dziesięć tysięcy z czego bardzo ale to bardzo mocno się cieszę !
Miło jest wiedzieć, że moja pasja do gotowania jest dzielona z innymi, to uskrzydla i dodaje energii do tworzenia nowych pyszności. Dziękuję za każdy wpis, dobre słowo ale również za sugestie i słowa krytyki.

Poznałam cudownych ludzi dzięki temu, że pojawiłam się w wirtualnej rzeczywistości. 
Nowe inspiracje, wrażenia i emocje. 
Cieszę się każdą chwilą spędzoną wśród was
rozwijam się nie tylko kulinarnie ale też duchowo.

To już ponad 3 miesiące :)
Ponad 10 000 wejść
518 komentarzy i 51 wpisów.

Dziękuję, że jesteście ze mną ! 

Udka kurczaka w ziołach



Składniki:
4 udka kurczaka
1/2 szklanka oliwy
3-4 łyżki suszonych ziół prowansalskich 
świeży tymianek
gałązka rozmarynu
50 ml przecieru pomidorowego
sok z połowy cytryny
sól

Sposób przyrządzenia:
Trzy łyżki oliwy mieszkamy z przecierem pomidorowym, sokiem z cytryny i ziołami prowansalskimi. Przyprawiamy solą
Udka myjemy osuszamy nacieramy solą i polewamy oliwą. Wkładamy do naczynia żaroodpornego razem z tymiankiem i rozmarynem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Podpiekamy z obu stron przez 10 minut następnie smarujemy połową sosu i pieczemy dalej do momentu, aż będą miękkie ok 20-30 minut. W trakcie pieczenia polewamy pozostałą częścią sosu z obu stron. Możemy udka podawać z ryżem, ziemniakami a ja proponuję kaszę jako dodatek do udka w ziołach. 
bon appetit ! 





Komentarze

  1. 10 000 :D to naprawdę dużo, GRATULACJE! SUPER! Pysznie do udko wygląda, dawno takiego nie jadłam... Koniecznie będę musiała zrobić.

    OdpowiedzUsuń
  2. nie ukrywam, udko bym zjadła!
    gratulacje!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię kurczaka,często go przyrządzam,także w ziołach:)

    pozdrawiam i gratuluję!

    OdpowiedzUsuń
  4. Wow, duża ilość wyświetleń. Gratuluję! Ale co się dziwić, skoro takie pyszności nam tu pokazujesz.

    www.mojezycie-przedslubem.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dzięki Em ;)

      miło się robi wpisy a jeszcze milej się je to wszystko :))

      Usuń
  5. My też się cieszymy, że się z nami dzielisz swoją pasją!
    Część wyświetleń moja! :D:D:D

    OdpowiedzUsuń
  6. kuraka lubię na milion sposobów:) fajnie, że blog się rozwija:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląda bardzo apetycznie ! Domyślam się że było pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. oj było bardzo dobre, dość pikantne tak jak lubimy :)

      więc jeżeli ktoś lubi dania tego typu na ostro to szczególnie polecam ;)

      Usuń
  8. Gratulacje! Tak trzymaj Moniko.
    A udka pyszne, wiem bo robię podobne: odkoszczam tylko i na ostro.
    Słońca, słońca i samych smacznych przepisów !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję Aniu :) :*

      oj przyda się dzisiaj trochę słońca bo pogoda za oknem przeraża i nie nastraja do wyjścia.

      dziękuję, dziękuję, dziękuję ;)

      ściskam ciepło :)

      Usuń
  9. Gratulacje ;) liczba wejść nadal rośnie! pysznie się rozwijasz!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny i komentarze :)