poniedziałek, 3 czerwca 2013

Płatki ryżowe na mleku kokosowym z bananem i limonką

Moja propozycja na dzisiaj to zdrowe, egzotyczne śniadanie. Przepis znaleziony na ,Zdrowe nie nudne. Oryginalny i ciekawy w smaku na dodatek nie drogi, szybki i łatwy w przygotowaniu czyli wszystko to, co tygryski lubią najbardziej. 

 

Składniki:
1 szklanka płatków ryżowych 
250 - 300 ml mleka kokosowego ( zrobione z wiórków )
2 banany 
1 łyżka cukru trzcinowego
1 lub 2 limonki pokrojone w ćwiartki

Sposób przyrządzenia:
Mleko kokosowe zagotować, wrzucić płatki ryżowe i gotować ok 5 minut cały czas mieszając. Banany obrać, przekroić, obtoczyć w cukrze i smażyć na rozgrzanej patelni przez ok pół minuty z każdej strony. Ugotowane płatki podawać z sokiem z limonki i karmelizowanymi bananami. 

bon appetit


 

6 komentarzy:

  1. O, czytając tytuł sądziłam,że spotkam zupę mleczną w egzotycznym wydaniu, a tu prawie drugie danie :-)
    Bardzo ciekawe trzeba przyznać;
    Uściski

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ;) wszystkie smaki świetnie się komponują ze sobą.
      Za drugie danie też może robić czemu nie :)

      dziękuję Aniu !
      również ściskam gorąco bo u Nas upał :)

      Usuń
  2. Odpowiedzi
    1. Kokos jak kokos ale ten karmelizowany banan w połączeniu z płatkami ryżowymi na mleku kokosowym istne niebo w gębie :)

      Usuń

Bardzo dziękuję za odwiedziny i komentarze :)