Dzisiaj polecam filet z kurczaka w musztardzie z tymiankiem i oregano. Szybki i niezwykle smaczny zaskoczy nie jednego domownika jak i gościa przy waszym stole.
Składniki:
2 filety z kurczaka
2 łyżki musztardy dijon
świeża lub suszona bazylia
gałązka tymianku
sól
pieprz
1 łyżka oleju
0,5 łyżeczki masła
Sposób przyrządzenia:
Filety myjemy, oczyszczamy z błon i nacieramy musztardą dijon. Następnie przyprawiamy kurczaka poszatkowanym tymiankiem i oregano. Odstawiamy kurczaka na ok 2 godziny lub smażymy na oleju z dodatkiem masła przez około 10 minut. Podajemy np.z ziemniakami z tymiankiem i cytryną
bon appetit
Cały dzień chodzi za mną ta piosenka może Wam też się spodoba :)
Dobrego wieczoru ! :)
również lubię kurczaka w musztardzie , dawno nie robiłam:)
OdpowiedzUsuńw takim układzie czekam na Ciebie Kochana z całym zastępem babeczek ; *
OdpowiedzUsuńmmmmm :)
UsuńMusztardy używam do mięsa często, a z pierś z nią i ziołami- pycha !
OdpowiedzUsuńco prawda to prawda Aniu.
UsuńJa zaczynam coraz częściej eksperymentować z różnymi rodzajami i muszę przyznać, że opłaca się takie 'ryzyko' ;)
Uwielbiam pierś z kurczaka! Zawsze mam na ni ą ochotę :D
OdpowiedzUsuńkura zajebista, ale ziemniaki zdarzały się lepsze
OdpowiedzUsuńprzyjęłam te słowa krytyki z pokorą :D
Usuńtak to jest jak zapomni przypraw dodać
więc podstawowy przepis jest bardzo dobry i smakował Pau Michałowi moja przeróbka bez przypraw już mniej ;)
jestem fanką prostych przepisów, świetny pomysł na szybki obiad :)
OdpowiedzUsuńdziękuje bardzo :)
Usuńw tych czasach kiedy czas odgrywa bardzo ważną rolę takie obiady są niezastąpione :)
oj uwielbiam Aure Dione :) i Twoje przepisy !!!!!
OdpowiedzUsuń