poniedziałek, 13 maja 2013

Filet z kurczaka w musztardzie

Dzisiaj polecam filet z kurczaka w musztardzie z tymiankiem i oregano. Szybki i niezwykle smaczny zaskoczy nie jednego domownika jak i gościa przy waszym stole. 


Składniki:
2 filety z kurczaka
2 łyżki musztardy dijon
świeża lub suszona bazylia
gałązka tymianku
sól
pieprz
1 łyżka oleju 
0,5 łyżeczki masła

Sposób przyrządzenia:
Filety myjemy, oczyszczamy z błon i nacieramy musztardą dijon. Następnie przyprawiamy kurczaka poszatkowanym tymiankiem i oregano. Odstawiamy kurczaka na ok 2 godziny lub smażymy na oleju z dodatkiem masła przez około 10 minut. Podajemy np.z ziemniakami z tymiankiem i cytryną
bon appetit


Cały dzień chodzi za mną ta piosenka może Wam też się spodoba :) 


Dobrego wieczoru ! :)

11 komentarzy:

  1. również lubię kurczaka w musztardzie , dawno nie robiłam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. w takim układzie czekam na Ciebie Kochana z całym zastępem babeczek ; *

    OdpowiedzUsuń
  3. Musztardy używam do mięsa często, a z pierś z nią i ziołami- pycha !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. co prawda to prawda Aniu.
      Ja zaczynam coraz częściej eksperymentować z różnymi rodzajami i muszę przyznać, że opłaca się takie 'ryzyko' ;)

      Usuń
  4. Uwielbiam pierś z kurczaka! Zawsze mam na ni ą ochotę :D

    OdpowiedzUsuń
  5. kura zajebista, ale ziemniaki zdarzały się lepsze

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. przyjęłam te słowa krytyki z pokorą :D

      tak to jest jak zapomni przypraw dodać
      więc podstawowy przepis jest bardzo dobry i smakował Pau Michałowi moja przeróbka bez przypraw już mniej ;)

      Usuń
  6. jestem fanką prostych przepisów, świetny pomysł na szybki obiad :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuje bardzo :)
      w tych czasach kiedy czas odgrywa bardzo ważną rolę takie obiady są niezastąpione :)

      Usuń

Bardzo dziękuję za odwiedziny i komentarze :)