środa, 27 marca 2013

Penne z wędzonym łososiem i serem mascarpone.

Dzisiaj postanowiłam przygotować coś z łososiem, bo dawno nic nie było, padło na penne, które uwielbiam :) Jest to ciekawy przepis,szybki chociaż nie za tani ale od czasu do czasu można sobie pozwolić i cieszyć się smakiem łososia skąpanym w serze mascarpone.

Składniki:
makaron penne (wieloziarnisty)
200-250g sera mascarpone
200g wędzonego łososia
sok z połowy cytryny
1 łyżka oliwy z oliwek
1-2 łyżki posiekanego koperku
pieprz świeżo mielony 

Sposób przyrządzenia:
Makaron gotujemy al dente. W rondlu rozgrzewamy oliwę i przesmażamy łososia, którego wcześniej dzielimy na mniejsze cząstki. Po 2-3 minutach dodajemy ser mascarpone, mieszamy. Kiedy ser się rozpuści przyprawiamy całość pieprzem,sokiem z cytryny oraz koperkiem (drobno posiekanym). Sos mieszamy z makaronem i podajemy na gorąco.
bon appetit


3 komentarze:

  1. uwielbiam! <3
    obserwuję, bo takie pyszności tu masz, że grzech nie podpatrzeć ;)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za odwiedziny i komentarze :)